Tapasztalatom szerint a kijárási korlátozás idején, akinek ideje engedi sütésbe-főzésbe kezd. Gondoljunk csak arra a pánikra, amely akkor tört ki, amikor elfogyott az élesztő a boltokban. Hirtelen mindenki kelt tésztát szeretett volna készíteni, akár annak ellenére is, hogy még soha nem használta korábban ezt az alapanyagot.
Az alábbi recept élesztő nélküli, Édesanyám receptes gyűjteményéből vettük elő, melyet évekkel ezelőtt egy munkatársától kapott. Gyorsan, egyszerűen lehet vele muffinokat készíteni, kevés alapanyagból, percek alatt.
Sokszor “poharas muffin-ként” is szoktuk emlegetni, hiszen azt a poharat használjuk méréshez, amely pohár joghurtot felhasználjuk a tésztához.
Hozzávalók (12 darab muffinhoz):
– 1 pohár joghurt (natúr vagy ízesített)
– 2 pohár liszt
– 1 pohár cukor
– 1 csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 2 db tojás
– 1/2 pohár olaj
Opcionálisan, hogyha szeretnénk törhetünk bele csokit, vagy tehetünk a tetejére cukorka-darát, ami a képen is látszik. Ha szeretnénk, kakaóporral is kikeverhetjük a tésztát.
A hozzávalókat egy tálban kikeverjük, sütőben 180-200° fokon sütjük.
Ha jól csináltuk, szép magasra emelkednek a muffinok és megpirulnak, amely azt jelzi elkészültek a muffinjaink.
Ha kedvet kaptatok próbáljátok ki és küldjétek el a végeredményt!