Több oldalt, receptet átnéztem, amíg sikerült megtalálni a tökéletes sajttorta receptjét, illetve egy olyan Lemon Curd receptet, amelyet a tetejére tehetek. Így született meg a saját kis receptem, amely alapján elkészült el a sütés nélküli, egyszerű, de mégis nagyszerű könnyű torta.
Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához:
Alap:
100 g – vajas keksz
50 g – vaj
Krém:
200 g – mascarpone
200 g – krémsajt – natúr
100 g – tömlős sajt – natúr
100 g cukor
200 g – habtejszín
1 csomag habfixáló
Fél citrom héja
Fél citrom leve
Lemon Curd:
2 db tojás sárgája
Fél citrom héja
Fél citrom leve (+ egy kávés kanálnyi citromlé)
35 g cukor
20 g vaj
A 100 g vajas kekszet aprítóban felaprítom, vagy zacskóba rakva összetöröm. A vajat felmelegítem és összekeverem. A 18 cm-es kapcsos tortaformába öntöm, majd egy pohárral elegyengetem, lelapítom és a hűtőbe teszem.
Elkészítjük a 200 g mascarpone-ból, 200 g sajtkrémből és 100 g tömlős sajtból a masszánkat. Ehhez 100 g cukrot keverünk, majd fél citrom héját belereszeljük és levét belefacsarjuk, jól összekeverjük.
Ha ezzel elkészültünk a 200 g habtejszínt habbá verjük robotgéppel, amikor elkészült az egy csomag habfixálót hozzáadjuk.
Óvatosan a két tálban lévő masszát és habot egyesítjük, puha, óvatos mozdulatokkal.
Sajtos masszát keverünk Habot verünk Összekeverjük a két tálban lévő alapanyagokat
Mindezt a hűtőből kivett tortaformánkba kanalazzuk. Közben vizet tesszünk fel forrni.
Az elkészült alapanyagok a formába kerülnek
A víz fölé egy lábast helyezünk. Két tojás sárgáját, 35 g cukrot, fél citrom levét és héját összekeverjük a vízgőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a 20 g vajat, összedolgozzuk és átpasszírozzuk. A tortánk tetejére dolgozzuk.
Lemon Curd készen A kész tortánk
A tortát hűtőbe tesszük, minél többet tartjuk ott, annál szebb, egységesebb lesz. Személy szerint citrommal és lime-mal díszítettem.
Ha tetszett és elkészítetted kérjük küldj nekünk róla képet!