5+1 Dolog mielőtt belekezdenél a League Of Legends-be

league-of-legends-cover-photo

Figyelem! A következő tartalmat kiskorúaknak szülői felügyelet mellet ajánljuk! A tartalom élvezése érdekében bizonyosodj meg arról, hogy egy igazi kiégett kocka vagy, akárcsak a cikk szerzője! Ebben az esetben üdvözlet az oldalon, vágjunk is bele a League Of Legends érdekességeibe!

1. Viszlát szociális élet! – Ja, hogy eddig sem volt? Nem is lesz!

Mint a legtöbb komplex, kompetitív fantasy témájú online videójáték, így a LoL is hasonló effektust vált ki az emberi agyból: az addikciót. A legtöbb játékos között bár kevésszer fordul elő egyetértés, egy valamiben a League közösség mégis egy állásponton nyugszik: a játék felettébb kiegyensúlyozatlan.

Különböző rankokkal és adottságokkal rendelkező csapattársak örökös szidásából álló sorozatvesztések után sokszor meglepő módon egy megmagyarázhatatlan win-streak következik, ahol az ember már elvesztheti a logikus magyarázatot arra, hogy mi az eSport játékban való előrehaladás kulcsa . Ebbe az ördögi körbe való beesés eredményezheti a játék addiktív módon történő pörgetését a következő nyeremény reményében. A logikát természetesen ne keressük, hacsaknem profi játékosok vagyunk, vagy esetleg mi lennénk maga Faker.

Egyébként persze annyira nem vészes, hacsak nem tudsz minden meccsben 1v9-ozni, akkor nem gond. Mindeközben az élet zajlik a sötét szobán kívül, és persze a karantén egy tökéletes igazolás arra, hogy a barátokkal való időtöltés helyett miért inkább idegenek flame-elésével töltjük az időnket.

2. A bankszámlád és a skinek szoros kapcsolata

A League Of Legends online alapvetően egy ingyen letölthető és használható eSport játék. Sajnos ez az állítás azonban nem teljesen igaz. A játékot készítő stúdió, a Riot Games™ rendkívül profi szakemberekből álló szervezet, akik főleg a marketing és a fogyasztói társadalom minden működését kihasználva érthető, de mégis bankszámla ellenes trükköket alkalmaznak. együk példának az egyik hőst, Sorakát aki egy healer karakter és gyógyító varázserejével a csapat játékosok életben tartásáért felelős. 

A hős alap modul a következőképpen néz ki:

Ebben az esetben természetesen egyetérthetünk abban, hogy a karakter alap in-game modulja szándékosan nem a legesztétikusabb, tekintve a hős homlokából kiálló szarvat és hold alakú varázsbotját, amit a League közösség frappánsan inkább banánnak titulált.

A hős egyébként egy rendkívül erős támogató, és ha gyakorlott játékosok keze közé kerül, az egész csapat lényeges előrejutását elősegítheti. Egy pár ezer forintos skin felszerelése után kedvenc hősünk akár a következő formulát is elérheti:

Ez a skin dob egy kicsit ezen az egész banán történeten. Itt viszont érdemes megemlíteni, hogy a Riot Games™ egy dologban azért mégiscsak különlegesebb, mint a többi játék stúdió. A játékkészítők többször is bebizonyították, hogy aktívan figyelik és hallgatnak a felhasználóik visszajelzéseire. A támogató hőst körülövező banán história tiszteletére a skin tervezői elrejtettek egy funkciót, amit egy billentyűkombináció lenyomásával egyszerűen el is érhetünk:

Soraka egy bizonyos parancsra elővarázsol egy óriási banánt a zsebéből. Ami zseniális tiszteletet tükröző easter-egg a játékos közösség számára.

Ezt a logikát követve a többi hős esztétikai adottságait is fel tudjuk tornázni különböző skinekkel, ami azonban nem igazán pénztárcabarát jellemzője a játéknak. Fontos tehát kihangsúlyozni, hogy a játék alapvetően ingyenes, de összességében mégsem az.

3. Csapatszellem és önismeret

Ismerős a kifejezés, hogy “mérgező idéző”? Nos a Szurdokban gyakran előfordul az önmagukból kifordult játékosok határozott és erős megnyilvánulása. A sok mém és a mérgező LoL során fontos megértenünk, hogy amilyen nagyszerű maga a játék, annyira összetett is.

Mivel a csapatfelosztás és a különböző, lényegesen eltérő rangsorolt játékosok kiegyensúlyozatlan algoritmusa jellemző a legtöbb meccsre, ezért a frusztráció, illetve a győzni akarás sokszor felülkerekedik játék közben, és átveszi az aktív kikapcsolódás, móka és izgalom helyét.

Az első és legfontosabb pont, amit érdemes lefektetni a játékban való részvétel előtt, hogy miért is játszunk ezzel a játékkal. A League Of Legends egy nagyon komoly eSport játéktól elkezdve egy érdekes és mókás kikapcsolódás is lehet. Ez mind a hozzáállásunktól függ. Ha a cél a nyerés és a rangsorolt meccsek meghódítása, akkor egy egészen más taktikára lesz szükségünk, mint csupán a sima mókázáshoz.

A LoL komolyan vételéhez fókusz, higgadtság, gyakorlottság, együttműködés, segítőkészség és a fontos és lényegtelen információk közötti megfelelő szelekció szükséges. Megfigyelhetjük komolyabb játékosok hozzáállását, reakcióit és taktikáit, ami egy átfogó képet adhat nekünk ahhoz a megközelítéshez, ami a magas szintű rangsorolt játékokhoz szükséges.

A tanulság a LoL és a toxikusság kapcsolatában tehát annak a képességnek az elsajátítása, hogy mit tartunk fontosnak és mire reagálunk illetve, mire nem. Természetesen a mérgező és játékra alkalmatlan felhasználókat minden meccs után érdemes jelenteni.

A másik oldalon viszont ott található a kedvesség, barátságosság, elfogadás és integráció, ami a League közösség naposabb oldalát jellemzi, és ha szerencsénk van, akár szoros barátságok kötésére is alkalmunk lehet a játék során.

4. Sosem Loloztál még? Érdemes előre tanulni!

A legelső League meccsedet a teljes káosz és remélhetőleg a nevetésbe fulladás fogja jellemezni. Mivel a tutorial meccsek nem a legátfogóbban tájékoztatják az új játékosokat, minden mechanikáról és funkcióról (amikről egyébként lehetetlen is lenne) érdemes a játékról előzetes ismeretet szerezni.

Egy általános játékismerettel nem csak saját magunkon, de a többi játékoson is rengeteget fogunk segíteni és elkerülhetjük az esetleges feszélyezett helyzetek kialakulását. Kezdetnek érdemes a mapen található lane-ek és ahhoz tartozó szerepek megértése, a térképen található interaktív részek mechanikai megértése, ami után átvándorolhatunk a különböző hős-szerepek feldolgozására. Ki a jungler? Mit jelent supportnak vagy éppen mindlanernek lenni?

Ugyan a League kliens és felület folyamatosan változik és fejlesztés alatt van, alapvetően a mechanika ugyanaz maradt az évek során, amit érdemes lehet kezdés előtt alapvetően átlátnunk.

Természetesen még tapasztalt játékosok között is előfordul, hogy egy-egy hőssel először találkoznak, ilyen esetben biztosak lehetünk abban, hogy a folyamatosan újuló és bővülő játék sosem fog unalmassá válni.

Összeállítottunk egy listát azokról a játékosokról és tartalomról amit érdemes lehet tanulmányozni:

Magyar Nyelvű Tartalomkészítők közül is bátran válogathatunk, őket viszont a nyugalom megzavarására alkalmas képi vagy hanghatások felvállalásával ajánljuk csak:
PierceTheHeaven: https://www.youtube.com/c/PierceStream/featured
Adam Kiss: https://www.youtube.com/user/FormalAdamKiss

5. Regisztráció, kliens-használat és szerver

Amikor először vándorlunk a játék és a kliens letöltése felé, fontos lehet meghatározni azt, hogy az adott tartózkodási helyünknek megfelelően melyik szerverre regisztrálunk. A legtöbb magyar játékos az EU Észak És Kelet szerveren található, ahol a játék magyar nyelven is elérhető.

Friss regisztráció során gyakran előfordul, hogy a felület automatikusan a North America szerverre akar minket regisztrálni, ilyenkor érdemes ezt előzetesen az EU Észak Kelet vagy az EU West szerverre átállítani.
Értelemszerűen minden szerver pingje különbözik, így érdemes a hozzánk legjobban alkalmazkodó felületre regisztrálni.

A regisztráció után a kliens letöltése lesz a következő lépés, ahonnan a játék betöltése után el is kezdhetjük a kötelező tutorial meccsek teljesítését.

A kliens kinézete és funkciói folyamatosan változnak, ahogy a játékkészítők konstans fejlesztés alatt tartják a játékot. Pontosan ezért, hogyha esetleg pár hét kihagyással újra bejelentkezünk, ne lepődjünk majd meg, ha némi változást észlelünk.

A kliens felfedezése alatt lehetőségünk nyílik a különböző játékmódok megismerésére, bújhatjuk a Shopot és kutakodhatunk a Merch, Loot és különböző Kollekciók között. A folyamatos változásokról, buffokról és nerfekről a “Patch Notes” alatt tájékozódhatunk.

+1 Érdekességek

  1. A League of Legends az egyik legmagasabb szinten lévő kompetitív eSport a világon. A játék népszerűsége és anyagi vonzata világszerte magasabb, mint az eredeti Counter Strike és StarCraft együttesen.
  2. A League Of Legends sokaknak egy megélhetési forma. Pro Playernek lenni egy igazi kiváltság és csak nagyon keveseknek adatik meg, viszont nem lehetetlen. De mi is vár pontosan egy Pro játékosra? Világbajnokság, trófeák hírnév és ropogós fizetés!
  1. A legtöbb karakter mély hőstörténettel és tanulságos háttérrel rendelkezik. Különböző rövid történetek, alternatív univerzumok, képregények és cinematic bemutatók léteznek, a stúdió zenei alkotásairól nem is beszélve. Ezek mind arról árulkodnak, hogy a Riot Games™ nem egy átlagos játékstúdió, annál sokkal több.
  1. A Riot Games™ nem csak a League Of Legends játékkal rendelkezik, hanem különböző mobil és PC játékaik is elérhetők. Ezek közül érdemes megemlíteni a Ruined King friss csemegét, a Teamfight Tactics stratégia fókuszú játékot, a Legends Of Runeterra kártya-játékot és a Wild Rift népszerű mobil verziót.

Technikai szükségletek & támogatás

A League szerencsére nem foglal sok helyet a gépen, és a telepítés is hamar megvan. A weboldalon a legtöbb kérdésünkre részletes és pontos információt találhatunk, akárcsak a rendszerkövetelményekről, ami a legtöbb új játékosnak fontos lehet. A player support osztályról érdemes megemlíteni, hogy kiemelkedő gyorsasággal és pontossággal dolgoznak és, hogy minden erőfeszítésük bebizonyította a szoros kapcsolatot a játék stúdió és a játékosok között.

Ha tetszett a cikk, kövess be minket facebookon!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések

Vigyázz a dolgaidra – a fenntarthatóság első szabálya borító kép

Vigyázz a dolgaidra – a fenntarthatóság első szabálya

“A múltban mindent tartósabbra terveztek” – gondolhatod. Ennél jobban nem is érthetnék egyet, de azt is be kell vallanom, hogy sokat tehetünk otthonaink, fogyasztási cikkeink, ruháink, elektronikai eszközeink védelméért. Íme a fenntarthatóság első szabálya.

Barbie filmkritika és holland moziélmény 

A Barbie című óriási hírveréssel beharangozott film, július 19-én debütált a holland mozikban (Magyarországon július 20-án) és jómagam is kíváncsi voltam mit alkothatott a Warner Bros. 

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

 

 

 

 

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.        

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a weboldal működjön, és nem lehet kikapcsolni a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése